Voetreflex is een therapie waarbij het zelfhelend vermogen van het lichaam gestimuleerd wordt door middel van reflexpunten in de voeten, waardoor genezing op gang kan komen. De oorsprong van deze therapie ligt in China. De therapie gaat ervan uit dat de hele mens weerspiegeld wordt in de voeten. Door de voeten te behandelen wordt er invloed uitgeoefend op de organen, de spieren en processen in het lichaam. Ook de geest wordt tot rust gebracht en de energie in het lichaam gaat weer vrij stromen.

De behandeling kan ingezet worden om de gezondheid te bevorderen en het lichaam en geest in balans te brengen. Lichamelijke en emotionele klachten verbeteren. Veel mensen ervaren voetreflex als zeer ontspannend. Deze behandeling is zowel voor volwassenen en als voor kinderen geschikt.

Lichamelijke klachten die goed verholpen kunnen worden via de voeten zijn:
Nek- en schouderklachten, rugklachten, hoofdpijnen, slapeloosheid, oorpijn, stress gerelateerde klachten, maag- en darmklachten, onrust, emotionele klachten, hormonale klachten, bekkenklachten, heupklachten en klachten die niet goed te duiden zijn of een gebrek aan energie.

Mijn opleiding voor de Voetreflexologie heb ik bij Hanne Marquardt in Duitsland gevolgd, hier wordt erg klachtgericht behandeld. Daarnaast ben ik me gaan verdiepen in de Chinese kant van de Voetreflexologie en integreer nu de verschillende technieken in mijn behandelingen.